Kasza Gryczana - Jak poprawnie ją ugotować.
Informacje
Odtworzeń filmu: 74948
Czas trwania: 4m 7s
Wasza opinia: 523
Ilość reakcji: 48
Opis: W tym filmiku pokaże wam jak poprawnie ugotować kaszę gryczaną.
Link faceb .
Komentarze
Kasza Gryczana - Jak poprawnie ją ugotować.
- ja zawsze dodaje smalcu do kasz LUXUS . Oczywiście sól też by się przydała XD
- Co ty tu narobiłeś najlepszego xD?
U mnie na opakowaniu był napisane. Zagotować litr wody, posolić wrzucić 250g kaszy i gotować 15min.
Nie wiem co w tym takiego trudnego. Pilnuj czasu to nie rozgotujesz.
- Ta torebka to jest mniej więcej szklanka?
- Super. W sumie proste i skuteczne. Teraz tak będę ogarniał .
- powiedziec do ciebie panie kucharz to obraza dla kucharzy,co ty masz poradnik dla niepelnosprawnych intelektualnie?co za problem ugotowac kasze w torebce! powiedz lepiej,jak ugotowac kasze z duzej torby zeby na raz starczylo,to bedzie porada,a nie torebki,ktore wydalaja chemie przy gotowaniu,powiedz na ile osob starczy szklanka kaszy po ugotowaniu?(nie liczac mozliwosci poszczegolnych osob,bo jednemu lyzka starczy,drugiemu nie)
- Kto by sie chcial tak pieprz
- 5
- Qurwa sam sobie wpierd...aj ta kaszę,przez ciebie wyrzuciłam szklanke kaszy,twarda ,bez soli okropna,weź skasuj ten filmik żeby nikt inny się nie wkurzył
- Chyba sypkiej kaszy nie widziałeś
- Trzeba jeszcze posolić
-
- Lipa kolego kasza twarda
- super przepis, dzisiaj wypróbowałam Polecam
- Przed gotowaniem grykę koniecznie trzeba porządnie przepłukać a wodę z płukania wylać - tracimy może przy tym trochę witamin, ale usuwamy przynajmniej część kancerogennego glifosatu i innych świństw używanych przy uprawie, suszeniu itd gryki. Podobnie postępujemy z ryżem, który ma na sobie jeszcze więcej cholerstwa i własciwie powinno się go moczyć kilka godzin przed ugotowaniem i oczywiście odlaniem wody z wymaczania.
- prażenie nie zdrowe
- Kaszę trzeba najpierw namoczyć ale co taki dzban może wiedzieć 🤣
- bez soli to ja nie za bardzo kaszę lubię. ale polecam ci te gotowe mieszanki z rice&more
maja juz wszystkie dodatki i bez konserwantow i zapychaczy, ja mam zawsze w szafce
- Ta kasza wyglada nie ugotowana. Twarda. Ja nie chce jest surowej, twardej kaszy.
- Dziecko, ty nie masz zielonego pojęcia o gotowaniu.
- Aha! zapomniałem dodać że kaszę należy starannie przepłukać. I zalać gotującą wodą.
- Nieuku! Kto cię tego nauczył? Kaszy nie gotuje się w woreczkach. Woreczki są dla leniwych. Zobacz co napisała Lores Lores. To prawidłowo!!!
Można zamiast soli dać wywar jarzynowy Maggi. Moim zdaniem będzie lepsza. A twoja kasza jest niedogotowana. Zmień okulary albo okulistę!!