KASZA GRYCZANA - JAK GOTOWAĆ NA SYPKO
Informacje
Odtworzeń filmu: 17888
Czas trwania: 3m 8s
Wasza opinia: 569
Ilość reakcji: 64
Opis: Kasza gryczana najlepiej smakuje ugotowana na sypko. Zobacz jak przygotować ją .
Komentarze
KASZA GRYCZANA - JAK GOTOWAĆ NA SYPKO
- Właśnie wypróbowałam przepis, pyszna kasza. Polecam każdemu. 👍
- no i gitara :)
- Super
- prosty i zaje....... sposób. SZTOS!!!
- fantastyczne :))
- Wszyscy powariowali i wszędzie te TATUAŻE nie ufam ludziom kturzy nie zachowują praw Bożych
- Super spróbujemy tego😊
- Bede robic za chwile,zobaczymy co i jak wyjdzie?
- Na oliwie z oliwek bedzie dobre?
- super, ciekawy filmik, subek leci w twoją stronę,
pozdrawiamy i zapraszamy do nas :-)
TAM i Z POWROTEM ❤️️❤️️
- Na tej stronie też widziałem
omegastolarka.pl okna awilux, można poczytać.
- Rosół z kaszą gryczaną, niekoniecznie w niedzielę 🍲.
- Uwielbiam gryczaną! Najczęściej używam jednak tej białej niepalonej i to w wersji na słodko. Zalewam po prostu kaszę wodą. Następnego dnia blenduje ją z bananem i kakao,czasem dodaje również startą marchew aby przemycić trochę warzyw. Z tej masy smażę placzuszki. Smakują bosko polane tahini <3
- Niesamowity konkurs. U mnie w domu bardzo doceniamy zdrowotne i smakowe właściwości kaszy. Podaje ją tradycyjnie jako dodatek do gulaszu z ogórkiem kiszonym, jako farsz do naleśników z twarogiem i cebulką, w wersji vege robię kotlety z soczewicy i kaszy gryczanej. A najlepsze są naleśniki z tej kaszy zarówno na słodko i wytrawnie. Takie 3 kg to u mnie na tydzień wystarczy ;)
- Kasza gryczana jest świetna do robienia gofrów . Pozdrowienia Michał z Francji.
- Kasze jaglana używam codziennie do pieczenia chleba uwielbiam taki chleb,zapiekam kaszę często w piekarniku z cebula i startymi na tarce ziemniakami i przyprawami wychodzi pyszna zalikanka również do gołąbków,
- Jak gryczana, to z gulaszem na wolowince i ogórkiem kiszonym. Smak dzieciństwa ❤️
- A ja lubię gryczankę na śniadanie bez gotowania :) wystarczy wieczór wcześniej zalać niepaloną kaszę gryczaną wodą z kilkoma kroplami cytryny, aby aktywować ziarna a rano zmiksować mikserem z ulubionymi dodatkami. Ja najbardziej lubię wersję czekoladową - z kakao, daktylami dla słodkości i posypaną malinami i nerkowcami 😋🙏
- kasze gryczaną uwielbiam, gdyż moje nazwisko (w ptłm z rosyjskiego) brzmi GRYCZAnowa:))
Samą kasze gryczaną lubię z brukselką albo ogórkiem kiszonym (jestem vege:), natomiast z mąki gryczanej dobre i zdrowe naleśniki wychodzą:)
fajnie że pojawiło się u was tak duże opakowanie
- Wow! Zawsze myślałam, że kasze i ryże trzeba gotować w podwójnej ilości wody i kasza gryczanąazawsze mi wychodziła rozciapana... Ale ten sposób to będzie rewolucja w mojej kuchni💪. Ponieważ jej gotowanie mi nie wychodziło, rzadko jej używałam, a szkoda, bo zdrowa i wartościowa... Za to niepalonej używam do chleba (taki popularny jakiś czas temu przepis: kaszę zalewamy na jeden dzień wodą, potem miksujemy z solą i pieczemy) oraz do bezglutenowych naleśnikow do ostrego farszu (namoczoną przez noc kaszę blendujemy z solą i jajkiem). Miło mi poznać Michała, którego maile regularnie lądują w mojej skrzynce. Pozdrawiam
- Wow! Super! Uwielbiam kasze gryczaną, fajnie, że pojawi się u Was w dużych opakowaniach!
U mnie kasza gości na stole minimum raz w tygodniu, do polędwiczki w sosie grzybowym, ale i indyka i kurczaka w różnych sosach! Natomiast NAJLEPSZA jest w wersji wege: z musem z buraczków, roztopionym kozim serem pleśniowym i słonecznikiem. Pychota! 👌🏻
P.S. Czekam także na takie duże opakowanie mąki owsianej i płatków owsianych! 💜