Jak ugotować makaron | PozytywnaKuchnia.pl | pytanie.
pytacie - odpowiadamy.
- Jest! Sam ugotowałem makaron do spaghetti!!! : od PATRIIZZI 166
- Cały czas gotuje sie we wrzątku? : od Flower100x
- Tak tak, poślizg bardzo ważny :P : od Rambo Bambo
- Klejacy makaron we Wloszech jest czyms zupelnie niespotykanym , bez wzgledu na marke :) Polski makaron tez jest smaczny ale klejacy . Dodam, ze im wiecej wody tym lepiej. Pozdrawiam : od Nexuss123
- Zapewne to samo, ale smak inny. Smak masełka jednak jest klasę wyżej niż oliwy. : od Radeg
- Masło po to, żeby poślizg był, inaczej makaron będzie suchy. A hartowanie wypłukuje skrobię i zabiera smak, więc do dań na gorąco hartować jest bez sensu :). : od DOROTA.iN - Dorota Kamińska
- @MsMaciuniek Na opakowaniu są podane zbyt długie czasy gotowania. : od DOROTA.iN - Dorota Kamińska
- Co do hartowania makaronu.
Nie powinno się go niezależnie od dania hartować, póki jest ciepły.
Wtedy traci skrobię, a jednocześnie smak. : od LegoMasterPL