Jak ugotować kukurydzę aby była miękka i delikatna? MENU Dorotki.
Informacje
Odtworzeń filmu: 131515
Czas trwania: 5m 7s
Wasza opinia: 1289
Ilość reakcji: 44
Opis: Gotowanie kukurydzy wcale nie jest skomplikowane. Ale warto wiedzieć co dodać .
Komentarze
Jak ugotować kukurydzę aby była miękka i delikatna? MENU Dorotki.
- Ja po ugotowaniu kukurydzy, smaruje ja majonezem i posypuje serem parmezan. To samo robie z kukurydza z puszki. Kukurydze podgrzewam, odcedzam i dodaje majonez i ser parmezan. Obydwie wersje sa bardzo popularne w USA i krajach latynoskich. Kukurydze z puszki przyprawiona majonezem i parmezanem sprzedaja na ulicy w kubkach. Pozdrawiam serdecznie, dziekuje za swietne przepisy i proponuje sprawdzic pierwsza z tych wersji - niebo w gebie.
- Aż sie głodny zrobiłem.
- Dziękuję za pomoc, pierwszy raz gotowałem kukurydzę i nie miałem pojęcia jak to zrobić
- Czy można zamiast mleka zwierzęcego, dodać mleko roślinne ?
- Bardzo fajny przepis, ja robie podobnie z tą różnicą, że wrzucam kolby do wody z mlekiem i cukrem i gotuje 30 minut ale nie pozwalam aby woda sie zagotowała. Trzymam temperaturę wody od 90 - 95 stopni. Po 30 minutach wrzucam na patelnię trochę masła, rozpuszczam je i obtaczam przez minutę kukurudzę na patelni. Potem owijam folią spożywczą aby nie wyschła i podaję gościom. Mają kukurydzę jak z KFC tylko że w domu :-)
Pozdrawiam
- Dałem łapkę w górę przed obejrzeniem i nie żałuję 🙂👍
- Dzięki
- Uwielbiam kukurydzę 😍 zostawiam subka i zapraszam do mnie ❤️
- lubie cie
- dobrze gada, polać jej
-
- Zazdroszczę temu kto z panią konsumuje, Pozdrawiam
- Super smacznie i szybko nie wiedziałem że tak można
- Dzięki Dorotka
- o kurna piety lizac
- Fajny film 😋
- a ja zawsze soliłem i gotowalem 20 min potem sie dziwilem ze dalej twarda xD
- A jak zjebalem sąsiadowi z pola tą kukurydzę i mnie gonił z siekierą ale to szczegół też będzie dobra?
- Mnie interesuje zalewa by kukurydzę zachować na zimę w słoiczkach. D o tej pory mroziłam całe kolby ale zajmują zbyt dużo miejsca.
- Kukurydzę można gotować nawet godzinę
- Pani Dorotko _ kukurydze gotuje tak jak Pani Zuzanna Kasierska . Dodam tylko ze kukurydza ugotowana w lisciach moze jeszcze lezec pare godzin i nie bedzie sie marszczyc . Gdyby byla Pani kiedys w Kanadzie na poczatku lipca w miasteczku Niagara _on _the Lake na Peaches Festiwal skosztowala by Pani kukurydze gotowana w lisciach w worku takim jak na zborze i na parze w takim mini parowozie . Jest wspaniala .Lubie Pani kuchnie .Jest Pani przesliczna . Pozdrawiam z Toronto _ Tadeusz