- A ja gotuję jaglankę zupełnie inaczej : najpierw kaszę wsypuję suchą do garnuszka i podgrzewam mieszając parę minut aż zacznie ładnie pachnieć. Zdejmuję z ognia i przepłukuję wrzątkiem a następnie zalewam 2 częściami wrzątku. Przykrywam i gotuję na maleńkim ogniu już nie mieszając aż wchłonie całą wodę. Uważam że jest to najlepszy sposób jeżeli chce się otrzymać kaszę sypką a nie rozgotowaną. : od Elżbieta Ziębora
- Spotykam sie z tym ze kaszajaglana jest po ugotowamniu gorzka.jaka jest tego przyczyna.obecnie mi powiedziano zebym przeplukiwala goraca woda i rzeczywiscie pomoglo ,po ugotowaniu jest slodka.Z gorycza owej kaszy spotkalam sie nawet po zakupie jej w "zdrowejzywnosci"To nie jest ta kasza z dziecinstwa kiedy do tej pory czuje orzechowy smak .Obecna jest bez smaku.Czy ktos mi wyjasni jaka jest przyczyna tego?Jolanta : od Jolka Lipinska
- polubiłam ją :) dzięki Tobie :) : od Iwona S
- Z wielkim szacunkiem pani Weroniko , ale wszelkie kasze sie wazy , nie zas gotuje .Czyli zagotowac wode z sola , zasypac przeplukana (odsaczyc ) kasza , zagotowac , przemieszac , przykryc grubym recznikiem , odstawic w cieple miejsce na ok pol godziny i gotowe , kasza sama dochodzi .Wszedzie slysze , ogladam zeby stosowac przepis producenta wedlug gotowania a po co ? jak przez wieki sie kasze warzylo : od Pit Pitoska
- Witam Weroniko ,ja gotuję kaszę dokładnie tak jak ty to robisz .Tylko że ja gotuję kaszę,ryż i kaszę gryczaną, w szybkowarze, jest o wiele szybciej .:)))) : od Anna Kosik
- Bardzo lubię jaglankę, często dodaje do ugotowanej suszone pomidory z odrobiną oliwy lub różne zioła i przyprawy., ale okazuje się, że chyba źle ją gotowałam :P : od wera880